Home > Sectornieuws

Sectornieuws

Fedelin campagnebeeld inruilactie
28/9/2022 Sectornieuws

Laatste kans: schrijf je in voor beha-inruilactie!

De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat ook de jaarlijkse beha-inruilactie eraan komt! Vorig jaar namen meer dan 90 lingeriewinkels deel aan de actie, georganiseerd door Fedelin en Vrouwen Ondersteunen Vrouwen. Ook Wereld Missiehulp is opnieuw van de partij om de actie te ondersteunen. 

Bron: Pixabay
02/9/2022 Sectornieuws

Vanaf nu verlaagd BTW-tarief voor protheselingerie consument

Midden augustus werd het wetsvoorstel gepubliceerd betreffende de BTW-verlaging naar 6% voor de verkoop van prothesebeha’s, -badpakken en -sportbeha’s. Vanaf nu kunnen klanten met een medisch attest deze specifieke items kopen aan het verlaagd BTW-tarief.

LingeriePRO - foto STYN.be
03/8/2022 Sectornieuws

Terugblik op de veertigste LingeriePRO

Met 94 exposanten en 210 merken kon iedere LingeriePRO-bezoeker zijn gading vinden en zich voorbereiden op het zomerseizoen van volgend jaar. 

18/7/2022 Sectornieuws

Zorg dat je erbij bent: 40 x LingeriePRO

De 40ste editie van LingeriePRO komt er – Finally – aan. Vanaf dit seizoen zal dé Benelux-lingerievakbeurs in Kortrijk Xpo plaatsvinden. Naast het reilen en zeilen op de beurs zelf, zal er dus na de uren een volledig nieuwe stad te bezoeken zijn. Ben jij erbij?

SIL 2022
08/7/2022 Sectornieuws

Terugblik op Salon International de la Lingerie voor SS23

Na 2,5 jaar - met enkele online alternatieven - kwam de lingeriesector tussen 18 en 20 juni 2022 terug samen in Parijs voor drie dagen van ontmoetingen, ontdekkingen, interessante sessies en feestelijke shows.

Vitamins - Vacanze Italiane
01/7/2022 Sectornieuws

AFS viert 70ste verjaardag met twee nieuwe lijnen: Vitamins en Lovers

De AFS-groep, waarvan de merken Vacanze Italiane en David deel uitmaken, viert dit jaar zijn 70ste verjaardag. Tegelijkertijd zien we twee sprankelende nieuwe lijnen verschijnen.

Heid Van Staeyen nieuwe voorzitter Fedelin
20/6/2022 Sectornieuws

Heidi Van Staeyen nieuwe voorzitter van Fedelin

Recent werd Heidi Van Staeyen verkozen tot nieuwe voorzitter van Fedelin. Ze volgt hiermee Anne De Witte op, die sinds oktober 2016 aan het roer van de lingeriefederatie stond.

LingeriePRO: Finally!
27/5/2022 Sectornieuws

Finally: de 40ste keer LingeriePRO!

Finally betekent voor het organistieteam van LingeriePRO een echte re-start.

SIL modeshow
16/5/2022 Sectornieuws

De Parijse lingeriebeurs is terug!

Voor de lingerieliefhebbers wereldwijd is er weer goed nieuws: er komt éindelijk weer een beurs aan in Parijs! Alle praktische informatie én wat je er kan verwachten lees je hier.

Chausette Wassenaar - Foto's: Sť young Kipp
07/4/2022 Sectornieuws

Al 20 jaar elke dag een feestje bij Chaussette in Wassenaar

Er is altijd wel een reden om te feesten. En als die er niet is, maak je er gewoon zelf een feestje van! Zo verloopt het elke dag bij Chaussette lingerie&badmode in Wassenaar. Al heeft uitbaatster Veronique deze keer twee héél goede redenen om te feesten.