Home > Nieuws

Nieuws

Cocoro
19/4/2021 Collecties

Ontdek het menstruatiemerk Cocoro + agent gezocht!

Absorberend, veganistisch en zonder geurtjes. Mooi, comfortabel en ademend. Anti-allergeen, recycleerbaar én herbruikbaar. Dat zijn enkele kernwoorden die het innovatieve menstruatiemerk Cocoro beschrijven.

Huis Hutse
14/4/2021 Sectornieuws

Lingeriezaak met vast klantenbestand in Gentbrugge over te nemen

De zaak Huis Hutse, gelegen aan het station van Merelbeke bestaat in oktober 85 jaar en is nu op zoek naar een overnemer. De huidige eigenares, Carine De Clercq, is al de derde generatie en gaat na 42 jaar activiteit in de winkel met pensioen.

Megami
02/4/2021 Collecties

Ontdek het merk: protheselingerie van Megami

Megami is een sociale onderneming uit het Verenigd Koninkrijk, opgericht door jonge mannen wiens leven, en dat van de vrouwen die zij graag zien, werd aangetast door borstkanker.

Foto door Crew op Unsplash
22/3/2021 Sectornieuws

Wij willen je verhaal horen!

Ben jij net een nieuwe lingeriewinkel begonnen? Ben je verhuisd met je zaak of heb je een verhaal dat je graag wilt vertellen? 

Foto door Logan Weaver op Unsplash
22/3/2021 Sectornieuws

Deze merken van sportbeha’s hangen in jullie winkels

Aphrodite en Lingerienet lanceerden in maart 2021 een enquête over sportlingerie in de Benelux-lingeriespeciaalzaken, waaraan 54 respondenten deelnamen. De enquête bestond uit twee vragen met een focus op sportbeha’s. 42 van de deelnemende zelfstandige lingeriezaken zijn gevestigd in België (77,78%), terwijl 12 van de respondenten uit Nederland komt (22,22%).

RENDEZ-VOUS Lingerie Française
08/3/2021 Collecties

RENDEZ-VOUS”: een kortilm à la française door Lingerie Française

Promincor – Lingerie Française broedde op een innovatieve show in Parijs voor januari 2021. Daar stak de COVID-19 pandemie een stokje voor, maar al gauw werd nieuwe inspiratie geboren en groeide de nood aan creativiteit. Met onnoemelijke trots stellen de 10 Franse lingeriemerken van Promincor - Antigel, Aubade, Chantelle, Empreinte, Lise Charmel, Lou, Louisa Bracq, Maison Lejaby, Passionata en Simone Pérèle- hun onthullende kortfilm “Rendez-Vous” voor, je spannendste rendez-vous van 2021.


Logo Line-Up
25/2/2021 Sectornieuws

Line Up onder de loep

We missen het allemaal: elkaar ontmoeten op de beurzen, ideeën uitwisselen met een drankje en een hapje erbij, overspoeld worden door veelbelovende collecties en meer. Lingerie PRO kon niet doorgaan, maar het beursteam bedacht iets anders: het Line Up-platform. Wij nemen het voor jullie onder de loep en kunnen alvast één ding verklappen: inspiratie is het sleutelwoord. We nemen jullie mee.

Kamroen Farzan - Breastflower CLASSIC
22/2/2021 Collecties

Eerste luxe borstjuweel BREASTFLOWER voor vrouwen met mastectomie

Niet treuren om wat was, maar stralen in wat kan. Dat idee overvalt ons wanneer we met Kamroen Farzan (52), ontwerpster en oprichtster van Breastflower, in gesprek gaan. Toen Kamroen Farzan (52) gediagnosticeerd werd met borstkanker, koos zij voor een operatieve verwijdering van de gehele borst, ook wel mastectomie genoemd. Een succesvolle maar ook definitieve ingreep. Toch maakte Kamroen’s verdriet al snel plaats voor kracht en dankbaarheid.

Gossard AW21-22
19/2/2021 Collecties

Agent of distributeur gezocht voor Gossard en Berlei

“We zijn op zoek naar potentiële agenten of distributeurs in de Benelux. We zoeken er voornamelijk nog eentje voor Gossard, maar idealiter zou deze persoon zowel Gossard als Berlei willen vertegenwoordigen”, aldus International Sales Manager Clarisse Parkes. We starten met een woordje uitleg over de merken.

Lingerieweek
05/2/2021 Sectornieuws

Lingerieweek 2021: jouw winkel in de kijker?

Van 8 tot 13 maart 2021 gaat de vierde editie van de Lingerieweek door. Fedelin speelt sterk in op het inzetten van de troeven van de lingeriedetaillist! Ook Think-Pink ondersteunt de actie en er wordt een mooie campagne opgezet om zelfstandige lingeriespecialisten een hele week lang in de kijker te zetten.